قرارداد دوجانبه برق توافق نامه ای ست بین عرضه کننده برق شامل نیروگاه ها و خرده فروشان با مصرف کنندگان و مشترکان نهایی. این قرارداد تحت نظارت مستقیم شرکت مدیریت شبکه برق ایران ثبت میشود، این شرکت بهره بردار مستقل بازار برق است، همچنین دولت و وزارت نیرو نیز بر این قرارداد نظارت دارند، این حمایت در قالب تصویب نامه هیات وزیران اعلام شده است. در این مصوبه آمده است: ” کلیه مشترکان صنعت برق با قدرت مصرفی بالای پنج مگا وات موظفند برق مورد نیاز خود را از طریق قرارداد دوجانبه برق یا یا سایر روش های متداول در بورس انرژی تامین نمایند.
سابق بر این تامین برق صنایع ایران بصورت سنتی، مستقیما از نهاد های دولتی مانند وزارت نیرو تامین میشد اما در سالهای اخیر ساختار عرضه انرژی برق در ایران تغییر کرد و از انحصار دولت خارج شد و نقش دولت بعنوان واسطه حذف شد. قرارداد دو جانبه به دو شکل قرارداد دوجانبه با نیروگاه و قرارداد دوجانبه با خرده فروشی تعریف میشود.
طبق مصوبه شماره 82375/ت57467ه مورخه 1399/07/20 هیات وزیران، تمامی شرکت های صنعتی که قدرت قراردادی پنج مگاوات به بالا را داشته باشند میتوانند از قرارداد دوجانبه استفاده کنند، این مصوبه 690 واحد صنعتی را شامل میشد و اما طبق مصوبه شماره 1401/19500/20/100 موخ 1401/03/03 هیات وزیران،تمامی شرکت های صنعتی که قدرت قراردادی یک مگاوات به بالا را داشته باشند میتوانند از این قرارداد استفاده کنند که در حال حاضر این مصوبه 13000 واحد صنعتی را در بر میگیرد.
همانطور که قبلا گفتیم قرارداد دوجانبه برق توافق نامه ای ست بین عرضه کننده انرژی و مصرف کننده انرژی، برای بستن این توافق نامه مراحل زیر طی میشود:
1-مذاکره : طرفین درباره قرارداد دوجانبه و مزایای آن گفتگو میکنند و اطلاعات لازم بین طرفین رد و بدل میشود.
2- تحلیل قبض : بعد از مذاکره،عرضه کننده از واحد صنعتی درخواست قبض برق یا شماره شناسه برق میکند تا ان را توسط کارشناسان تحلیل و بررسی کند و هزینه آن را مشخص کند.
3- توافق سر قیمت: بعد از تحلیل و مشخص شدن هزینه برق و قدرت قرارداد ، طرفین قرارداد به توافق میرسند که قراد داد طی چه مبلغی و برای چه مدتی معتبر باشد.
4- عقد قرارداد: با توجه به توافق انجام شده قرارداد بصورت رسمی بسته میشود.
5- الحاقیه خرید نیابتی ( مالک شبکه): مصرف کننده صنعت با مراجعه به مالک شبکه ( شرکت توزیع برق یا برق منطقه ای) فرمی را با عنوان الحاقیه خرید نیابتی پر میکند و در آن مشخص میکند که تامین انرژی مورد نیاز توسط چه شخصیت حقوقی انجام شود و همچنین این امکان را به مالک شبکه میدهد که درصورت عدم تامین انرژی از جانب شخصیت حقوقی به هر دلیلی ،مالک شبکه برق مورد نیاز مصرف کننده را تامین کند.
6- اعلام میزان مصرف ماه به ماه: مصرف کننده باید میزان مصرفی انرژی خود را بصورت ماه به ماه به تامین کننده اطلاع دهد.
7- پرداخت صورتحساب : طبق قرارداد تامین کننده بصورت ماهیانه صورتحساب مصرف کننده را بر اساس میزان و ارزش انرژی مصرفی با اعمال مالیات بر ارزش افزوده، در پایان هر ماه تنظیم و به مصرف کننده اعلام میکند و مصرف کننده ظرف مدت 30 روز ازا ارسال صورتحساب نسبت به پرداخت مبلغ صورتحساب اقدام میکند.
همانطور که قبلا اشاره کردیم قرارداد دوجانبه تحت نظارت مستقیم شرکت مدیریت شبکه برق ایران ثبت میشود و قابلیت انعطاف بسیار بالایی دارد. علاوه بر آن در قرارداد شرایط دقیق تامین برق و میزان تعهدات طرفین بطور شفاف بیان میشود و مالک شبکه تحت هر شرایطی متعهد به تامین برق بصورت نیابتی خواهد بود.
تماس با ما
02187700025صندوق پستی ما
asrenergypak@gmail.com