برق سبز چیست؟
برق سبز یا برق تجدید پذیر، برقی است که توسط نیروگاه های بادی و خورشیدی تولید میشود و در ساتبا ( سازمان انرژی های تجدیدپذیر وبهرهوری انرژی برق) با نام “برق سبز “تعریف شده است.
قوانین و مقررات مربوط به برق سبز برای مصرف کننده ها شامل چه چیزهایی ست؟
قوانین و مقررات برق سبز، مرتبط به ماده 16 قانون برق ایران میباشد. طبق این ماده مشترکینی که دیماند ( قدرت قراردادی) آنها یک مگاوات به بالا است موظف هستند ؛ از سال 1402 یکدرصد ، سال 1403 دودرصد و درسال 1404 سهدرصد و….سالانه با افزایش یک درصد تا سقف پنج درصد از برق مصرفی خود را برق سبز تهیه کنند ، که در غیر اینصورت شامل جریمه خواهند شد.
نحوه تامین برق سبز چگونه است؟
واحد صنعتی میتواند هم بصورت مستقل به احداث نیروگاه خورشیدی و بادی اقدام کند و هم میتواند با بستن قرارداد دوجانبه با نیروگاه یا خرده فروش یا بورس ، برق سبز خودراتامین کند.
هزینه های تامین برق سبز چگونه است؟
بهای برق سبز نیز مانند سایر انرژی ها بسته به میزان عرضه و تقاضا متغیر است، اما بطور معمول قیمت برق سبز از سایر برق ها، قیمت بالاتری دارد و با توجه به اینکه دولت برنامه خرید تضمینی بیست ساله دارد نرخ پایه قیمت این برق مشخص است.
آیا برق سبز به مانند برق عادی قطع میشود؟( شامل مدیریت بار میشود؟)
از مزایای تامین برق سبز میتوان به قطع نشدن برق به میزان برق سبز خریداری شده اشاره کرد. در واقع برق سبز شامل مدیریت بار( خاموشی) نمیشود.
آیا تولیدکنندگان برق آبی هم برق سبز به حساب میآیند؟
خیر، برق آبی از نوع نیروگاه برق میان مقیاس یا مقیاس متوسط هستند و برق سبز ( برق تجدیدپذیر) بهحساب نمیآیند.
درچه صورتی خرید برق سبز به صرفه نیست؟
با توجه به شرایط در بعضی مواقع با افزایش تقاضا، قیمت برق سبز در بازار افزایش چشمگیری یافته که در اینصورت مبلغ جریمه کمتر از مبلغ تامین برق سبز بوده و خرید برق سبز برای واحد صنعتی به صرفه نخواهد بود.
اگر برق سبزتامین نکنم میزان جریمه ای که به من تعلق میگیرد چقدر است؟
طبق ماده 16 قانون برق ایران، صنایعی با قدرت مصرف بیش از یک مگاوات موظفند معادل یکدرصد(1%) از برق مورد نیاز سالانه خودرا برق سبز یا برق تجدیدپذیر تامین نمایند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد( 5%) برسد، در غیر اینصورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه نموده و از صنایع اخذ نماید.
آیین نامه اجرایی برای این جریمه به این گونه است که تعرفه برق تجدیدپذیر در واقع متوسط نرخ خرید برق از نیروگاه های برق تجدیدپذیر در دوماه گذشته محاسبه میشود که این عدد را ساتبا آخر هر ماه اعلام میکند و در قبض مشترکینی که برق سبز نمیخرند این نرخ برهمین اساس محاسبه میشود که این نرخ معمولا پایینتر از نرخ خرید برق سبز از بورس انرژی است.
لازم به ذکر است که مبالغ فوق ضمن تفکیک از قبوض برق، به میزان پنجاه درصد(50%) با رعایت اصل پنجاه و سوم قانون اساسی مستقیما صرف خرید تضمینی برق تجدید پذیر میگردد، به میزان بیست و پنج درصد (25%)پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور به حساب معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور واریز میگردد تا صرف حمایت از آزمایشگاه ها، شرکتهای دانشبنیان و سایر موارد مرتبط به توسعه برق گردد و مابقی از طریق خزانه داری کل کشور و بانک مرکزی ایران صرف پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی جهت ایجاد نیروگاه های کوچک مقیاس میشود.
دیدگاهها بسته شده است